Må Bra
Ät mer fisk så mår du bättre. Men vad är det egentligen som gör att fisken näringsmässigt sett är ett av våra viktigaste och bästa baslivsmedel? Jo, den är rik på protein, vitaminer och mineralämnen. Även fetter med hög omega-3 fettsyror som förebygger bl a högt blodtryck.
Fakt från.
SVENSK FISK
En Litten Del
Sverige finns det cirka 255 fiskarter, vilket motsvarar knappt 1 % av arterna i världen.
Fakt från
WWF
Existens
Fisken har funnits på jorden i över 450 miljoner år och fanns där långt innan dinosaurierna kom. Däggdjur har bara varit på jorden för omkring 200 miljoner år
Fakta från
ZOOGIGANTENS INLÄGG
Tillagning
Sätt ugnen på 200°c (varmluft)
Lägg den frysta panerad fisken på bakplåtspapper, och ringla flytande margarin/smör över.
Tag ut när du har fått en gyllenbrun färg.
Lägg fram den frysta panerade fisken i rumstemperatur 20min inan den skall tillagas.
Stek den med rikligt med smör/margarin
Värm oljan till 180°c
Fritera den frysta panerade fisken 2min
tag upp och låt vila i 2min
fritera den ytiligare 2-3min
Server fisken med Klyftpotatis och ramslöksremulade,
Ramslöksremulade hittar ni i vår butik.
Alla bilder på panerad och fryst fisk är lånade från Jo Fodds sortimentlista
Vi är stolta och presentera vår samarbetspartner
Jo Food i Göteborg.

Kolla gärna in Jo Foods webbplats för att upptäcka deras breda sortiment. Vi hämtar det du behöver direkt till dig.